بذر سیلور بری ارگانیک
تعداد:5 عددی
انگور ژاپنی یک میوه ی خوراکی با نام علمی Elaeagnus umbellata از خانواده سنجدیان و بومی شرق آسیا و ژاپن و هیمالیا می باشد و به سنجد ژاپنی نیز ممکن است شناخته شود، نام های دیگر این گیاه عبارت اند از: توت فرنگی ژاپنی، سنجد پاییزی، انگور نقره ای، سنجد هندی یا زیتون پاییزی (Japanese silverberry، autumn olive، autumn elaeagnus، spreading oleaster، umbellata oleaster)
اگرچه نام “انگورفرنگی” برای این گیاه اشتباه است ولی گاهاً به این نام شناخته می شود، صحیح ترین نام برای این گیاه انگور ژاپنی، سیلوربری ژاپنی، سنجد ژاپنی یا سنجد هندی می باشد.
اندازه ی میوه ی این انگور کوچک و به اندازه ی یک نخود (با قطر کمتر از 1 سانتی متر) می باشد و هسته بزرگی دارد که بخش زیادی از میوه را شامل می شود، طعم این انگور ملس و گس بوده و طعم آن را می توان ترکیبی از طعم زرشک و زغال اخته دانست البته اگر بیشتر بر روی درخت بماند کمی شیرین تر می شود و طعم گس آن از بین می رود.
انگور ژاپنی به دو فرم گرد و بیضی کشیده (زیتونی) در جهان یافت می شود، گونه ای که در سایت گلس گاردن خدمت شما معرفی می شود و بذر آن عرضه می شود رقمی با میوه های گرد می باشد.
انگور ژاپنی درختچه های پرباری دارد و در فصل پاییز که میوه های آن می رسد بر روی درخت بیش از برگ شاهد میوه های خوشه ای هستیم که درختان بسیار زیبایی را شاهد هستیم، این گیاه برگریز، معمولاً ارتفاع کوتاهی دارد و معمولاً ارتفاع آن بیش از 3٫5 متر نمی رسد و در سال های اول می توان به راحتی در گلدان از آن محصول گرفت.
گلهای خوش بوی انگور ژاپنی معمولاً به رنگ سفید یا زرد و به صورت خوشه ای می روید که زنبور ها را به سمت خود می کشاند، برگ های این گیاه به طول 4 تا 10 و عرض 2 تا 4 سانتی متر است و اوایل رشد و در فصل بهار به رنگ نقره ای و سپس به رنگ سبز در می آید.
این میوه معمولاً به صورت خام مصرف می شود ولی از آن مربا و کمپوت نیز تهیه می شود، برخی طعم میوه های آن را دوست ندارند.
مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که کاشت بذر انگور به طور کلی رایج نیست و معمولاً از طریق قلمه تکثیر می شود اگر چه می توان با مراقبت بالا و رعایت تمام نکات کاشت و با استفاده از تجربه بالا از کاشت بذر نتیجه گرفت، کاشت و جوانه زنی و رشد انگور از طریق بذر زمان بر است.
انگور ژاپنی در انگلستان، بلژیک، فرانسه و ایتالیا به فراوانی یافت می شود، همچنین در هلند و اسکاتلند نیز تکثیر شده است، و همچنین در برخی از مناطق آمریکای شمالی نیز بومی شده، جالب است بدانید به دلیل قدرت جوانه زنی بالای بذرهای انگور ژاپنی این گیاه به عنوان گیاهی مهاجم شناخته می شود و در برخی مناطق همانند مرکز و شمال شرقی ایالات متحده آمریکا گیاهی مهاجم محسوب می شود، در کانادا انگور ژاپنی یک علف هرز مضر محسوب می شود که تحت قانون کنترل علف های هرز آلبرتا 2010 قرار گرفته است.
نکات کاشت بذر انگور ژاپنی و نگهداری:
انگور ژاپنی بذرهایی با قدرت بالای جوانه زنی بالا دارند ولی مدت زمان زیادی نیاز است تا دانه ها جوانه بزنند، بذرها ممکن است تا چند ماه در زیر خاک بماند و سپس جوانه زنی صورت پذیرد، با رعایت چندین نکته می توان از کاشت بذر به راحتی نتیجه گرفت، به طور کلی برای کاشت تجاری، انگور از طریق قلمه تکثیر می شود ولی کاشت بذر نیز یکی از راه های تکثیر می باشد.
انگور ژاپنی تحمل سرمای زیاد و یخ بندان را دارد و تا 20- درجه را به راحتی تحمل می کند و در مناطق معتدل و سردسیری محصول می دهد، این گیاه گرمای زیاد را تاب نمی آورد.
انگور ژاپنی برای رشد نیاز به نور آفتاب کامل و مستقیم دارد و در سایه و نیم سایه عملکرد خوبی ندارد.
بذر انگور ژاپنی گیاهی سردسیری بوده در نتیجه بذرها برای جوانه زنی نیاز به سرما دهی و خواب شکنی دارند، بذرها باید به مدت دو تا سه ماه در دمای -5 درجه قرار بگیرند تا آماده جوانه زنی شود، به دو روش می توان بذرهای انگور ژاپنی را سرما دهی کرد:
- سرما دهی به صورت طبیعی : در این روش بذرها را در اوایل زمستان در فضای باز با رعایت نکات کاشت، کشت می کنند و بهار با گرم شدن هوا جوانه زنی انجام می شود.
- سرما دهی به صورت مصنوعی : بذرها را در این روش به مدت دو تا سه ماه در قسمت پایین یخچال و در دمای حدودا منفی 5 تا مثبت 5 قرار می دهند و سپس اقدام به کاشت می نمایند.
جوانه زنی بذر انگور ژاپنی در شرایط مختلف ممکن است تا چند ماه یا بیشتر زمان ببرد در نتیجه با توجه به اینکه بذر مدت زمان زیادی باید در زیر خاک باشد و ممکن است دچار آفات و بیماری شود حتماً برای کاشت بذر از خاک های آماده و بسته بندی با مارک معتبر استفاده نمایید، ترکیب پیت ماس و کوکوپیت یکی از بهترین ترکیب ها برای کاشت است.
بهترین ترکیب طبق تجربه کاشت ما برای بذر انگور ژاپنی:
کوکوپیت 20 درصد + پیت ماس 40 درصد + شن دونه ریز ماشی 40 درصد + مقدار خیلی کمی ورمی کمپوست (خاک و کود آماده کاشت موجود در فروشگاه دارای این ترکیب است)
بذرها را بعد از سرما دهی و قبل از کاشت 24 ساعت در آب خیس کنید سپس ظرف کاشت خود را با خاک مورد نظر پر کنید و با دست فشار دهید و آبیاری کنید تا کاملاً نشست کند.
سپس در حفره ای به عمق کمتر از نیم سانت در همان خاک بکارید و مجدد به آرامی آبیاری کنید تا بذر با خاک تماس برقرار کند.
نکته بسیار مهم برای جوانه زنی بذرهای سردسیری دمای کاشت است، دمای جوانه زنی و دمای خاک باید 20 تا 25 درجه باشد در غیر این صورت جوانه زنی به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
نکته ی مهم دیگر برای کاشت رطوبت بوده، بذرها پوسته سختی دارند و باید در رطوبت بالای 80 درصد کاشته بشوند در نتیجه باید بر روی بستر کاشت مشما شفاف قرار داد یا اینکه بذر ها را در ظرف درب دار شفاف بکارید.
ظرف کاشت باید در محیطی پرنور قرار بگیرد ولی زیر نور مستقیم آفتاب به هیچ وجه قرار نگیرد (البته تا قبل از جوانه زنی) دلیل آن هم این است که با تابیدن خورشید دمای زیر مشما به شدت بالا رفته و بذر از بین می رود، دمای زیر مشما باید 20 تا 25 درجه باشد.
آبیاری فقط زمانی انجام شود که خاک رطوبت خود را از دست داد، وقتی رطوبت کاهش یافت با اسپری آب را بر روی بستر کاشت بریزید، آبیاری زیاد و غرق آب بودن خاک باعث عدم رویش بذرها می شود.
بهتر است بر روی مشما چند سوراخ بسیار ریز ایجاد نمود تا رطوبت به طور نسبی کاهش یابد.
به محض جوانه زنی سوراخ های بیشتری را بر روی مشما ایجاد کنید تا رطوبت کاهش یابد، این کار را هر چند روز یکبار انجام دهید تا گیاه به رطوبت کم عادت کند و برای انتقال به فضای باز عادت کند و به مرور با انتقال به محیطی پرنور تر نور دریافتی آن را بیشتر کنید.
» ارسال سفارشات پستی حداکثر 24 تا 48 ساعت پس از واریز وجه در روزهای غیر تعطیل توسط پست پیشتاز انجام می شود «
راهنمای کاشت به همراه بسته پستی ارسال می شود
از سایر محصولات ما هم دیدن فرمایید